肉は食に必要だと思うが高くてしょうがない・・・
骨入り鶏肉で100グラム58セント。
ひき肉買おうと思ったら100グラム数ドルしかもかさばるしいちいち買うのが面倒・・・
前の家ではサーモンの切り落としを近くのスーパーで買って圧力鍋でスープにしたり大きいハム買って冷凍して食べてたけど今のところには都合の良い物が見つからない・・・
なので最近は前紹介したTVPなどを使っています。
今日は残りの紹介:缶詰

image

缶詰いろいろ、結構普通に肉の味がする(しなかったら怖かろう)

The flaked ham and chicken I’ve used in the last week, both were decent.
I treat them like ground meat and they perform as expected.
The cans that look like spam though, haven’t tried them yet.
The bottom right is most cost effective in terms of dollars per gram but has MSG.
The top right is a little more cost effective than the flaked meat cans, but not by too much.
Tuna, I expect to be tuna, but it’s less cost effective than the meats.
Probably the most cost effective and healthiest is tomato canned sardines (not pictured).
I cooked with the chopped ham yesterday and it turned out pretty good.

image

Haven't cooked with these cans before, so it was interesting. I used a third of the can with all these vegetables. Yes, meat is seasoning.

この感じの肉缶は初めて使うんでちょっと手間取った。

image

開けたのはいいがどう取り出そう・・・

image

フォークで頑張ったら一気に取れた。端からちょっとずつがコツらしい。

image

3分の1をサイコロにして炒めてたら肉のいい匂いが広がってきた。味見したらソーセージ食べてる感じだった。

image

そして野菜ドバー。肉なんて所詮味付けなんですよ、主役は野菜・・・

普通に美味しかったです。せっかくだからパスタに混ぜてみました。

image

電子レンジパスタに炒め物。このパスタもまた今度紹介します。(改良中)